Monday, June 30, 2008

"Mommy I can't talk"

Bunu Yunus bana Turkiye'de soyledi. Bir sabah deli gibi kekelemeye basladi, cumleyi gectim kelimeyi bile tamamlayamiyordu. Sonunda durdu ve bir cirpida Mommy I can't talk deyiverdi (burasini kekelemeden soylemis olmasi ne garip di mi). Ben de kafami duvarlara vurma istegimi yenip konusacaksin canim zamani gelince hepsi duzelecek diye bir seyler geveleyip ona sarildim. O ana kadar kekelediginin farkinda oldugundan emin degilim. Zaten isin ilginc yani da bu. O cumleyi soyledikten sonra kekelemesi bicakla kesildi. Sanki farkina varmasi, bir sorun oldugunu kabul etmesi gerekiyormus gibi.
Bundan sonra iki ay tek bir heceyi bile yenilemedi. Derken bir gun Pablo Yunus'a neden artik benimle Ispanyolca konusmuyorsun diye sormus. Yunus da benim icin Ingilizce daha kolay demis. Pablo israr etmis. Ayni gun yeniden kekelemeye basladi. Acaba bu konusmadan mi oldu filan derken bir iki gun sonra yeniden sona erdi kekelemesi.
Ozet: Anladiysam arap olayim. Ama artik kac dil konusmus umrumda degil.

2 comments:

Anonymous said...

canııımmmmm yerim ben o yunusuuuu,
pabloya söyle ısrar etmesin deniz, demekki ısrarın etkisi var yaniiii.
öpüyom hepiniziii

gülru

Anonymous said...

Merhabalar,

Blogunuzu bugün keşfettim ve bir solukta okudum. İlk olarak çocuğunuzu üç dilli yetiştirme kararı alarak harika bir iş yaptığınızı belirtmek isterim. Cesaretinizin yer yer kırıldığını gördüm, aslında yazmak istediğim çok şey var ama şimdilik sadece bu post ile ilgili aklıma gelen bir hususu belirtmek istiyorum.

Yunus'ta disleksi olup olmadığını test ettirmeyi düşündünüz mü hiç? Disleksi de, biliyor musunuz bilmiyorum ama, üstesinden gelinebilecek bir dezavantaj. Araştırmadıysanız bir test yaptırmanızı tavsiye ederim.

Çocuklar 4 dile kadar sorunsuz bir şekilde alabiliyorlar. Yunus'un hangi dili ne kadar duyduğunu elbette ki bilmiyorum ama, böyle bir sıkıntı yaşaması ilk olarak aklıma bu ihtimali getirdi.

Boş bir zamanımda diğer hususlarla ilgili de yazmak istiyorum. O zamana kadar hoşçakalın!

Kerk